Evropski teden mobilnosti smo tudi v tem šolskem letu zaključili z mobilnostno aktivnostjo na dan brez avtomobila, 22. 9. 2023. Sporočilo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti  je »Varčne poti«.

Z učenci 1. triletja in starejšimi otroki iz vrtca Mavrica smo se pogovarjali in iskali načine za potovanja, prihode v šolo in vrtec na varčnejši način. Svoja razmišljanja o prometu in prometni varnosti so učenci predstavili z risanjem na asfalt na Prešernovi ulici. Njihova razmišljanja si lahko ogledate v galeriji.

Ozaveščati učence o prometni varnosti je bistveno ravno na začetku šolskega leta, zato smo opravili učne sprehode v okolici šole s policisti Policijske postaje Lendava, v telovadnici pa se nam je pridružil policist g. Jerebic, član Sveta za preventivo v cestnem prometu občine Odranci, ki je s kolegom policistom učencem skozi animacije predstavil situacije, v katerih se kot udeleženci v prometu znajdejo in seveda, kako naj pravilno ravnajo. Promociji trajne urbane aktivnosti se je pridružila tudi županja občine Odranci gospa Barbara Ferenčak.

Z dejavnostjo risanja po cestišču sporočamo, da lahko spreminjamo svoje potovalne navade in tako znižujemo potovalne stroške, zmanjšujemo okolijsko škodo in koristimo svojemu zdravju.

Besedilo: Vida F. H.

(Skupno 99 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost