Učenci 9. razreda so skupaj z učitelji spremljevalci v četrtek, 5. oktobra, imeli prav posebno doživetje malce drugačnega kulturnega dne. Učenka 9. r., Urška Kavaš, je namreč prejela nagrado in priznanje ob zaključku literarnega natečaja “Jaz v objemu socialnih in družabnih omrežij”. V svojem kritičnem razmišljanju je opozarjala na pasti in hkrati prednosti tovrstne komunikacije pri mladih.

Podelitev je potekala v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, zato so učenci vrt obiskali že zjutraj in najprej spoznali zgodovinsko in naravovarstveno ozadje tega spomenika. Sprejel jih je predsednik Ustanove dr. Šiftarjeve fundacije g. Marjan Šiftar, po vrtu pa jih je popeljala njegova soproga. Prav tako je vse zbrane pozdravila nekdanja predstojnica Zavoda RS za šolstvo, območne enote Murska Sobota, ga. Irena Kumer, tudi predsednica komisije literarnega natečaja in članica programskega sveta ustanove. Ob 11. uri so učenci bili deležni tudi odprtja likovne razstave akademskih in ljubiteljskih slikarjev v sami znanstveni postaji vrta, osrednji dogodek pa je potekal v vrtu ob 12. uri. Na prireditev so poleg učitelja mentorja Nina Gumilarja, razredničarke Barbare Ščavničar, učiteljice spremljevalke Tatjane Podgorelec Strelec, prišli tudi učenkini domači ter ga. ravnateljica. Učenka je v programu prebrala tudi odlomek svojega spisa.

Iskrene čestitke Urški in še naprej veliko iskrivih ter kritično poglobljenih razmišljanj.

Dogodek je bil objavljen tudi v medijih:

https://vestnik.svet24.si/clanek/aktualno/na-petanjcih-podelili-priznanja-za-najboljsa-dela-v-okviru-literarnega-natecaja-1086906

https://www.pomurec.com/vsebina/75480/

Besedilo: mentor Nino Gumilar                                                                               

Fotografije: Nino Gumilar, Ksenija Pahor

(Skupno 200 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost