V sredo, 22. novembra 2023, v evropskem tednu zmanjševanja odpadkov, je v telovadnici OŠ Odranci potekala predstavitev s strani vodstva podjetja Saubermacher Komunala Murska Sobota o ločenem zbiranju jedilnega olja in odpadnih oblačil.

Uvodoma je vse zbrane pozdravila ravnateljica OŠ Odranci ga. Ksenija Pahor, nadalje je učence in učitelje nagovorila županja Občine Odranci ga. Barbara Ferenčak, glavni nagovor pa je imel direktor podjetja Saubermacher Komunala iz Muske Sobote g. Drago Dervarič.

Učenci so z zanimanjem prisluhnili in sodelovali v pogovoru na temo ločenega zbiranja odpadnega jedilnega olja in rabljenih oblačil. Zelo veseli so bili namenskih posodic, ki so si jih lahko odnesli domov. Z manjšo skupino otrok, ki so predstavniki posameznih razredov, pa so se po skupni predstavitvi odpravili do zbiralnikov, kjer so izlili jedilno olje v ulični zbiralnik ter odvrgli vrečo oblačil v zbiralnik.

Upajmo, da bo tudi s pomočjo tovrstnih promocij naše okolje bolj zdravo in planet zadovoljnejši. K temu moramo prispevati vsi. 

Zapisal: Nino Gumilar

Fotografije: Jasmina Škaper

(Skupno 131 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost