Učenci predmetne stopnje so v spremstvu učiteljev zasnežen dan sv. Miklavža doživeli čisto posebno. Najprej so se podali po praznično okrašenih ulicah drugega največjega slovenskega mesta, spoznali ter si ogledali nekaj tipičnih kulturnih znamenitosti, nato pa so si v SNG Maribor ogledali prečudovito operno predstavo – opereto skladatelja Radovana Gobca “Planinska roža”. Opereta v treh dejanjih je bila pravi spektakel, kar se je poznalo tudi po bučnih aplavzih publike v veliki dvorani narodnega gledališča. 

Učenci in učitelji so bili po koncu kulturnega dneva mnenja, da je to bilo čudovito Miklavževo darilo. Prav tako so vsaj nekateri spremeniti svoje domneve, da opera ni za njihova ušesa. Ravno nasprotno – gre za največjo umetnostno uprizoritev vseh časov. Učitelji so bili mnenja, da je to treba ponoviti vsaj na vsaki dve leti.

Nekaj malega utrinkov je v galeriji, kajti zaradi zaščite avtorskih pravic, ni bilo dovoljeno fotografirati predstave in igralcev. Si pa lahko preberete več o predstavi na spletni strani: https://www.sng-mb.si/event/planinska-roza/

Besedilo zapisal: Nino Gumilar

Fotografije: Valerija Šijanec

1701891222479

Slika 1 of 6

(Skupno 154 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost