V ponedeljek, 18. marca 2024, je v občinski dvorani v Odrancih bilo znova zelo pestro in zanimivo, saj so oder zasedale otroške lutkovne in gledališke skupine.
Dogodek v Odrancih vsako leto pripravlja JSKD OE Lendava, v sodelovanju z OŠ Odranci in Občino Odranci, predstave pa ocenjujejo strokovni spremljevalci. Najboljše skupine se uvrstijo na regijsko srečanje. 

Letos so nastopili: Lutkovna skupina Pisani svet OŠ Odranci, Lutkovna skupina Mavrica Vrtca Lendava, Gledališka skupina Dvojezične osnovne šole Dobrovnik DiáXínpad, Gledališka skupina Teatriček Dvojezične osnovne šole Lendava, Gledališka skupina -Dolnji Lakoš Kulturno umetniškega društva Dolnji Lakoš in Gledališka skupina Čit Čat pod okriljem Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava. S pozdravnimi besedami in zahvalo pa so nastopile tudi ravnateljica OŠ ga. Ksenija Pahor, županja Občine Odranci ga. Barbara Ferenčak in vodja JSKD OE Lendava, ga. Rozina Nemec. Program je povezoval učenec 8. r. Jaka Kreslin. 

Čeprav je bilo kar nekaj predstav v madžarščini, jezik ne sme bii ovira za spremljanje odrske umetnosti. Prav zato dvorano vsako leto napolnijo tudi tukajšnji učenci šole in otroci vrtca s spremljevalci.

Vsem nastopajočim in njihovim skupinam še enkrat hvala za čudovite predstave. Verjamemo in smo mnenja, da se v Odrancih tako s strani šole kot občine maksimalno trudimo za to prireditev in jo podpiramo, kakor se le da. Tako sta prireditvi Hura za lutke in Hura za gledališče že tradicionalni. Naj bo tako tudi vnaprej.

 
Zapisal: Nino Gumilar
Foto: Marko Imre  
(Skupno 112 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost